Installation

With its bright colors and walls that gently vibrate in the breeze, Between the Threads is meant to be playful and inviting. The work is pieced together by ten-foot high steel frames wrapped in plastic lacing string. The panels create a maze for viewers, who slowly become wrapped by color while still remaining able to see and be seen between the threads. The bright colors were inspired by the work of Alexander Girard, whose vivid work is present throughout Columbus. Acknowledging the white scaffolding and bold colors of the neighboring AT&T Switching Center, the piece will be a stark contrast to the colorless, flat walls of the LHP Historic Post Office.

Team

The Exhibit Columbus High School Design Team is made up of six students interested in design and architecture. Under the guidance of a team of experts, they met weekly during their 2016-2017 school year to explore, learn, design, propose, and construct. In the fall, members of the Design Team will be attending Bard College, Indiana University, University of Illinois, and Virginia Tech. The team is composed of aspiring architects, designers, artists, museum archivists, and marketing professionals.

Columbus East High School

Mila Lipinski, Tim Rix, Josie Royer

Columbus North High School

Tim Cox, Kyle Kingen, Jane Phillips

Design Team Advisory Group

Jee Yea Kim, Indiana University
Travis Perry, Tovey-Perry Co.
Randy Royer, Hitchcock Design Group

Between the Threads would not have been possible without the dozens of volunteers who donated their time wrapping metal frames.

Fabrication Sponsor

Tovey-Perry Co.

Site

LHP Historic Post Office
Intersection of 7th and Washington Streets

The LHP Historical Post Office was built around 1912 in a neoclassical style, typical of the era. Its outside façade is austere and minimal while also evoking authority, appropriate for a U.S. federal building at the turn of the century. It remained a post office until the 1970s.

Sharing the same block as the LHP Historic Post Office is Paul Kennon’s AT&T Switching Center with two notable features that stand out in addition to its mirror-wrapped surface. The freestanding white trellises were originally meant to provide a surface for climbing plants that would soften the reflecting mass of the building. A more unexpected touch is the bright red, blue and yellow stacks in the alleyway, color coded based on their intake or exhaust function.

I've learned to appreciate my hometown more than I ever have before.

Kyle Kingen, Class of 2017, Columbus North High School